Victor Ponta a promis la Zalău demararea lucrărilor la autostrada Transilvania în 2015

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul pentru dialog social, Aurelia Cristea, și europarlamentarul Corina Crețu au venit joi să ia pulsul Sălajului.

Primul ministru al României, Victor Ponta, a efectuat joi după amiază o scurtă vizită în Sălaj pentru a se întâlni cu reprezentanții Tenaris Silcotub, respectiv Michelin. Vizita premierului a început în jurul orei 15.30, primul obiectiv fiind fabrica de țevi. A urmat apoi întâlnirea cu Eric Faidy, președinte al Michelin Europa Centrală și de Sud, la fabrica de cord din Zalău. La ieșirea din fabrică, primul ministru a felicitat producătorul de anvelope pentru că se implică nu doar în dezvoltarea economică a Sălajului, ci și în cea socială. ”De fiecare dată când vorbim de viitorul companiei, vorbim doar de creștere economică. Atunci când o companie lider mondial, cum este Michelin, are încredere în România, aceasta este cea mai bună carte de vizită. Este important să avem un sistem fiscal stabil, iar veștile pe care le dăm să fie bune. Avem deja în vigoare scutirea de impozit a profitului investit, vom reduce contribuțiile sociale la angajator și facem eforturi să păstrăm un nivel competitiv al prețului la energie”, a spus Victor Ponta, care a constatat și o anomalie. ”Țeava care se produce la Zalău ajunge în toată lumea, până în America de Sud, iar compania Romgaz importă. Este o anomalie, la fel cum becurile de la Guvern sunt din import, când noi avem producători în țară”, a adăugat premierul. Acesta s-a arătat încântat și de proiectele de viitor ale celor două companii. ”Când aceste companii atât de mari îmi spun că au investit în 2013 și vor să investească în continuare și să creeze noi locuri de muncă, nu pot decât să mă bucur. De asemenea, mă bucur că sunt parteneri în modernizarea Spitalului Județean și în sprijinirea învățământului profesional. Tenaris și Michelin au planuri de extindere a operațiunilor în România, pe care Guvernul le va sprijini”, a mai declarat Victor Ponta.

Profitând de vizita în Sălaj și întâlnirea cu reprezentanții celor două mari companii, premierul a anunțat că vor începe lucrările la autostradă. ”Deși aveam pregătit să anunț vineri, la Cluj, proiectul de repornire a autostrăzii Transilvania, mi s-a cerut să-l anunț de la Sălaj, pentru că investitorii de aici așteaptă această veste. Lucrările la tronsonul Mihăești – Suplacu de Barcău vor putea începe în noiembrie 2015, cu toate procedurile îndeplinite, pentru că trebuie refăcute studiile”, a precizat primul ministru.
Pe lângă proiectul autostrăzii Transilvania, Guvernul va sprijini 72 de proiecte ale administrațiilor locale din Sălaj, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea. ”Prin Programul Operațional Regional în Sălaj ajung 93 de milioane de euro. De exemplu, în Zalău se investesc 25 de milioane de lei în reabilitarea termică a blocurilor. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală am semnat finanțarea pentru 72 de obiective depuse de administrația locală. Un alt proiect finanțat de Guvern, în valoare de 5 milioane de euro, este șoseaua de centură a orașului Jibou”, a declarat Dragnea.

15 Thoughts to “Victor Ponta a promis la Zalău demararea lucrărilor la autostrada Transilvania în 2015”

  1. Zălăuan

    Chiar dacă aceste frumoase ctitorii ale Epocii de aur ceauşiste au trecut din proprietatea poporului în mâini străine, este bine totuşi că nu s-a ales praful şi pulberea din ele şi se dezvoltă.

  2. […] Via: Victor Ponta a promis la Zalău demararea lucrărilor la autostrada Transilvania în 2015 […]

  3. VOICU

    plagi,,ia spune tu ce ai facut pina acum?,ca de promisiuni sintem satui ,,auzi autostrada in 2015,rusinica!,rusinica!,defapt mai dute dracului bineeee?

  4. nicu c

    La Gradina Botanica din Jibou nu a venit mr. ponta…Pacat ca l-ar fi prins in libertate pe BALANEAN!!!!… Imi pare saa de rau…Pacat!

  5. coco

    DE CE NU A IESIT LUMEA SA-L HUIDUIE PENTRU MINCIUNI. AUTOSTADA VA REIN CEPE IN NOIEMBRIE 2015, APA DE PLOAIE SI VORBE GOALE

  6. EU

    RUSINE VICTORAS !!!

  7. ...

    va-ti batut joc de portul romanesc cand va-ti imbracat tatele din PSD cu iile

  8. Anonim

    Ce chestie.Noiembrie 2015.Pai premierul asta ne-o fi crezand prosti. Tataaaaaa, in noiembrie vine zapada .Asa ca studiaza matale pana prin aprilie 2016,ca la cat studiu s-a facut la autostrada asta s-ar fi putut placa cu marmura.Nea Gorgane astea sunt minciuni de 2 bani.PDL-ul ne-a mintit,astia continua sa o faca.Miticii chiar ne cred fraieriO autonomie a Transilvaniei ar fi perfecta.In 10 ani am trece pe langa ei ca vantul.

  9. Anonim

    Cu promisiuni suntem satui ! Realizari ne trebuie !

  10. nik

    Da Atata timp cat in conducrea institutiilor sunt fosti sau actuali .pmp.pdl nu mai are rost sa comentam.Votul va fi pentru un singur om,.Nu mai pot da votul sotiilor oamenilor politici.amantelor.Eba fata lu’.tata s.a retras pentru .ca se pierdeau voturi, fostilor procurori comunisti.Nu pot vota pentru schimbarea care nu s._a facut.nu pot vota hotii,parvenitii si pe fostii membriPCR.

    1. Toader

      Trebuie sa fii buigat de cap ca sa le dai din nou votul celor care se duc la Bruxelles numai ca sa se imbogateasca, neglijand total Tara!

      1. Ilie

        Probabil te referi la partidul asta nascut prematur a lui Base, infoiat de la inceput numai cu oameni de doi bani!

  11. Vasile

    Promisiuni electorale! Din pacate, atat!

  12. Toader

    Vom avea noi autostrada aici la Zalau la pooulivara, adica atunci can va zbura porcul! N-am nici o incredere in vorbele lui Ponta, care niciodat nu-s doua la un loc!

  13. Silvan

    ….Eheeee…Daca Ponta era Plimbat putintel de pompieri si jandarmii salajeni cu Barca pe Somes , Sigur aveam autostrada in Salaj- inca – anul acesta..

Leave a Comment